גוגל שופינג – 10 טיפים לשיפור הכותרות של המוצרים שלכם
אם יש לכם חנות אי-קומרס או אפילו חנות פיזית ואתם מפרסמים בגוגל, אז חוץ מגוגל חיפוש בטח פרסמתם או אתם חושבים לפרסם בגוגל שופינג. בניגוד לגוגל חיפוש בטח כבר הבנתם שבגוגל שופינג אין אפשרות לנסח מודעות ובעצם המודעה שאנשים יראו מבחינת טקסט היא תיאור המוצר שלכם.
אז איך תדאגו שתיאור המוצרים שלכם יהיה הכי טוב כך שכל מי שמחפש מוצר כמו שלכם או דומה יראה את המודעות שלכם יותר וגם יקליק עליהם יותר כדי להגיע לאתר שלכם ולקנות?
הנה 10 טיפים שיעזרו לכם לקבל יותר חשיפות, יותר קליקים וכמובן יותר מכירות.
א. כוונת החיפוש
חשבו על החיפושים הנפוצים בשוק שלכם. בד"כ מדובר בביטויים שמורכבים משתיים עד שלוש מילים.
לדוגמא אם יש לכם חנות אביזרים לסלולריים אז בצעו את השלבים הבאים:
- רשמו מספר ביטויים נפוצים למוצרים שיש לכם. למשל: "כיסוי אייפון", "מגן אייפון", "מגן מסך אייפון"
- הכניסו את הביטויים האלה למתכנן מילות המפתח של גוגל (GOOGLE KEYWORDS PLANNER). והשתמשו בו כדי לייצר עוד רעיונות לביטויים.
רשמו את אלה שעונים לשני קריטריונים: 1. הרבה חיפושים ו- 2. רלוונטיות למוצרים שיש לכם בחנות.
כדי להבין את יותר מילים שקשורות לכוונה של המחפש קראו ביקורות של לקוחות על מוצרים כמו אלה שאתם מוכרים. האם יש מילים או ביטויים שחוזרים על עצמם?
עם שני הצעדים האלה כבר תבנו לעצמכם רשימה מכובדת של ביטויים שאנשים רושמים כאשר הם מחפשים מוצרים כמו אלה שאתם מוכרים.
ב. בחירת הביטויים הטובים ביותר
חשבו על כך בצורה של 70% לקלות מציאה ו- 30% לקלות הבנה מבחינת מספר המילים והביטויים בכותרות המוצרים.
קלות מציאה אומר שצריך לבחור את המילים עם נפח החיפוש הגדול ביותר. זה הגיוני שכן המטרה העיקרית היא להגדיל את התנועה לחנות שלך, ושימוש במילים שאנשים הכי הרבה מחפשים כמובן שתעזור לך בכך. הכותרת הוא המרכיב הכי חשוב בפיד שלפיו גוגל מחליט לאילו חיפושים הוא יראה את המודעות שלך. ולכן חשוב שלפחות 70% מהכותרות שלך יכללו ביטויים עם הרבה חיפושים (שקשורים כמובן למוצר שלך, אעזרו ברשימה שמצאת בסעיף הקודם).
ה- 30% הנוספים צריכים להתמקד בקלות הבנה, והכוונה כאן היא למילים וביטויים שיתנו מידע נוסף וחשוב על המוצר. כאן חשוב להוסיף תכונות ותיאורים. אלה בדיוק הדברים שיעזרו לך להגביר את כמות הקליקים ויעלו את אחוז ההמרה בהתאם.
לדוגמא, אנשים שמחפשים נעלי ספורט, מחפשים הרבה פעמים נעליים בצבע מסויים, אז הוסיפו את הצבע לתיאור הנעל: "נעל נייק שחורה", או "נעלי ספורט צבעוניות".
עוד דוגמא: אנשים שמחפשים מזון לכלבים יחפשו פעמים רבות לפי משקל השק, אז הוסף את המשקל לכותרת שלך: 'מזון יבש הילס 8 ק"ג' לדוגמא.
אנשים שמחפשים מוצרי אלקטרוניקה יחפשו פעמים רבות לפי מספר דגם, אז הכניסו את מספר הדגם לכותרת. ככה לא רק תגבירו את הסיכוי שיראו את המודעה שלכם, אלא תקבלו מתעניין עם סיכוי גדול יותר לקנייה, שכן אם הוא כבר מחפש דגם ספציפי זה סימן שהוא כבר בדק והשווה והחליט שהדגם הזה הרבה יותר מעניין אותו ואולי אפילו הוא מחפש לקנות ישר.
ג. הוסיפו את שם המותג וקטגוריית המוצר לכותרת
תלוי במוצרים שאתם מוכרים, המחפשים ישתמשו לעיתים קרובות בדגם ובקטגוריה בחיפוש שלהם. בד"כ יש לך גם את המותג/שם החנות שלך אבל אותם מומלץ לשים אחרי שרשמת בכותרת את דגם המוצר והקטגוריה.
אז דוגמא למבנה יכול להיות: מוצר | מותג של המוצר | קטגוריה | תכונות נוספות של המוצר | מותג החנות שלך.
אז לחנות טבע למשל שמוכרת תוספי מזון זה יכול ללכת כך: "אומגה 3 | סולגר | תוספי מזון | 60 קפסולות, קל לבליעה | דרך הטבע".
כמובן שזה לא תמיד יהיה בסדר הזה ואם למשל יש לכם חנות נעליים אז תיאור מוצר טוב יכול להיות: "נעלי ספורט | נייקי | שחורות עם סוליה אורטופדית | אופנתיות ונוחות לרצים | חנות ספורט קטנה ומטריפה"
(הקווים בין הביטויים הם לצורך הבהרה במקרה זה אבל ניתן להשתמש בהם בכותרות עצמן כמו שנראה בסעיף ט').
שימו לב לשימוש כאן בחוק ה-70%/30%.
70% מהמילים הן אלו בעלות הנפח חיפוש הגבוה למי שמתעניין במוצר: אומגה 3, תוסף מזון, סולגר, נעלי ספורט, נייקי, סוליה אורטופדית.
30% הן יותר לתיאור המוצר והגדלת הסיכוי ללחיצה על המודעה ומעבר לחנות כמו: אופנתיות ונוחות, 60 קפסולות, וקל לבליעה. כך גם נמשוך את האנשים ונשכנע אותם ללחוץ עם מילים כמו "אופנתיות ונוחות לרצים" למשל, וגם נסנן כאלה שמחפשים למשל אומגה 3 נוזלי, או בקופסא של 30 קפסולות בלבד או נעלי נייקי לבנות.
ד. המידע החשוב ביותר על המוצר בהתחלת כותרת המוצר
גוגל נותן עדיפות למילים שנמצאות בהתחלה ולכן חשוב שגם אנחנו נעשה זאת.
אז בשלב הראשון של המחקר כשבנינו את הרשימה גילינו למשל שאנשים שמחפשים אומגה 3, ירשמו: "אומגה 3" או "תוסף מזון אומגה 3", ואם הם מחפשים של מותג מסויים כמו למשל סולגר אז אולי שווה לרשום : "אומגה 3 סולגר" ורק אח"כ להוסיף את הקטגוריה "תוסף מזון". כאן למשל כדאי לנסות את שתי הקומבינציות ולראות מה עובד טוב יותר.
לקראת סוף הכותרת אפשר לשים את תיאור המוצר, כמו למשל "30 קפסולות" או את שם החנות: "חנות ספורט קטנה ומטריפה".
יכול להיות שאתם חושבים לשים את שם החנות בהתחלה, אבל גוגל גם ככה שואב את שם החנות מהדומיין ומהפיד שלכם, ובד"כ ייתן לכם עדיפות כשמישהו מקיש את שם החנות שלכם, אפילו אם לא שמתם אותה בכותרת בכלל, אז חבל לשים אותה בתחילת הכותרת ולבזבז מקום חשוב.
ה. אל תשתמשו באותה כותרת מדף המוצר שלכם במודעה שלכם באופן אוטומטי
הרבה אפליקציות וכלים להזרמת נתונים לפיד שלכם, במיוחד החינמיות, פשוט יקחו את הכותרת מדף המוצר שלכם לפיד שלכם בגוגל מרצ'נט.
יכול להיות שהכותרת בדף המוצר שלך כבר מתאימות למודעות שופינג, אבל ברוב המקרים זה לא יהיה המקרה.
חשוב גם להבין שהכותרת האידאלית לדף המוצר שלך ולמודעה שלך הן שני דברים שונים, עם דרישות שונות. אז חשוב שכותרת המוצר במודעה שלך לא תהיה פשוט העתק הדבק מדף המוצר שלך באתר.
ו. השתמשו ברשימת מילים וביטויים שגוגל נותן לכם
במידה ואתם מריצים קמפיין שופינג סטנדרטי ולא רק חכם (ומומלץ שתעשו זאת תמיד, אבל על כך בפוסט אחר), אז אתם תקבלו רשימת מילים וביטויים שאנשים מחפשים כאשר הם רואים את המודעות שלכם. אפילו אם אתם מריצים קמפיין שופינג חכם בלבד עדיין תוכלו לקבל רשימה כזאת אם תריצו קמפיין חיפוש רגיל (ולא שופינג) במקביל.
הסיבה שכדאי לכם לעשות אחד מהשניים או אפילו את שניהם זה שכך תקבלו עוד רעיונות לגבי ביטויים ומילים לכלול בכותרות של המוצרים שלכם.
אם תעזרו בכך לשנות ולשפר את הכותרות שלכם אתם תקבלו תוצאות טובות יותר לאורך הזמן.
עוד משהו שתקבלו ולא פחות חשוב היא רשימת מילים וביטויים לשים ברשימת המילים השליליות לגבי דברים שאנשים מחפשים ואתם לא רוצים להופיע.
נקודה זו חשובה שכן אם אתם חנות נעלי ספורט ואין לכם נעלי אדידס אבל אתם מגלים שאנשים שמחפשים "נעלי ספורט אדידס" רואים את המודעות שלכם אז אתם תרצו להוסיף את המילה "אדידס" לרשימת המילים השליליות.
ז. תמיד לבדוק, לבחון ולשפר
תמיד עשו בדיקות ומבחנים. אפילו אם אתם חושבים שכתבתם את הכותרות המושלמות למוצרים שלכם לא אומר שקלעתם למטרה ב- 100%. חשוב שתמשיכו לבדוק ולעשות שיפורים לכותרות שלכם.
איך בדיוק עושים זאת? אז כמו שהזכרתי בסעיף הקודם, זה אומר לעבור על רשימת החיפושים שאנשים עשו כדי להגיע למודעות שלך ותמיד לחפש איפה אפשר לשפר כך.
זה גם אומר לא לקחת את המבנה של הכותרת שנתתי לכם בסעיף ג' כתורה מסיני.
אז אולי התחלתם כך: "שם מוצר | שם מותג | קטגוריית מוצר | תיאור ותכונות מוצר | שם חנות (המותג שלך)", אבל אולי בסוג מוצרים שלכם דווקא כדאי להתחיל עם שם הקטגוריה, או אולי בתחום שלכם אין חשיבות לשמות המותג… אז במקום לסמוך עלי, תבדקו ותבחנו מה עובד יותר טוב למוצרים שלכם.
ח. לימדו וצייתו לדרישות של גוגל
לגוגל שופינג דרישות שחשוב לציית להם בתיאורים ובפרטים של המוצרים שלכם. לא תרצו שיפסלו מוצר שלכם לפרסום בגלל סיבות שאפשר להימנע מהן בקלות.
חלק מהדברים החשובים לעניינו הם :
- הגבלה של עד 150 תווים.
- אם אתם פונים לקהל הבינלאומי ומפרסמים באנגלית, אז לא לכתוב הכל באותיות גדולות (CAPS LOCK). גוגל ממש לא יאהב את זה.
- ללא מבצעים וסיילים בכותרת. בדיוק בשביל זה יש את מרכז המבצעים של גוגל שופינג, כך שאין צורך לעשות זאת בכל מקרה.
- ללא תווים מיוחדים שנראים כמו גימיק למשוך את העין. אז לא!!! להשתמש ב $$$ @@@ וכל מיני תווים מיוחדים שאולי ימשכו את העין של הגולש, אבל הרבה לפני ימשכו את תשומת הלב של הרובוט של גוגל ויגרמו לפסילת המודעה עם המוצר.
ט. הוסיפו סימני פיסוק להקלת הקריאה
בעוד שממש לא מומלץ ואפילו אסור להשתמש בכל מיני סימנים מיוחדים רק כדי למשוך תשומת לב, מומלץ ורצוי להשתמש בסימני פיסוק בצורה נכונה כדי להקל על הקריאה וההבנה של הכותרות שלך, וגם של התיאורים. אפשר למשל להשתמש ב "-" או "|" כדי להפריד בין חלקים שונים של הכותרת שלך.
צורת כתיבה זו תעשה את הכותרות שלכם יותר קריאות ויעלו את אחוז ההקלקה.
י. נצלו את כל מגבלת התווים שגוגל שופינג נותן לכם
מומלץ להשתמש בכל מה שגוגל שופינג נותן מבחינת מספר תווים. אז השתמשו בכל ה- 150 תווים. יוצא לי לראות כותרות עם מספר מילים מועט, וזה פשוט חבל, גם רואים אותם פחות מבחינה ויזואלית והם גם לא משתמשים בעוד מילות מפתח שיכלו להכניס לכותרות ולעלות את הסיכוי שגוגל בכלל תציג דווקא אותם כאשר מישהו מחפש את המוצר שלהם או דומה.
תחשבו על זה ככה: יותר ניצול של התווים אומר יותר הופעות, יותר קליקים ובשורה התחתונה יותר מכירות.
אז נכון שגוגל נוטה לחתוך לאחר 70 תווים ולכן זה חייב להיות המינימום שלכם, אבל נוטה לחתוך אומר שלא תמיד הוא עושה זאת וגם אם כן, עדיין הרובוט של גוגל יקרא את כל התווים עד 150, מה שאומר שחשוב לנצל לפחות את ה- 70 תווים הראשוני ולעבור את המספר כמה שיותר, עד 150 תווים.
קישורים מועילים: מפרט נתוני מוצרים
רוצים שאעזור לכם לקדם את העסק שלכם בפייסבוק, אינסטגרם או גוגל?
השאירו פרטים ואחזור אליכם