4 ההבדלים העיקריים בין מודעות פייסבוק ואינסטגרם
רוצים לפרסם אבל לא בטוחים איזו פלטפורמה "טובה יותר" לעסק שלכם: פייסבוק או אינסטגרם. ובכן, האמת היא שלא משנה מה התקציב שלכם… מי הקהל שלכם… או מה אתם מציעים…
התשובה היא שתיהן, אבל… זה תלוי.
תשובה קצת מבלבלת אבל בשביל זה אתם כאן.
מאמר קצר זה יסביר למה זה תלוי ויראה לכם את 4 ההבדלים הגדולים ביותר בעת יצירת המודעה שלכם בכל אחת משתי הפלטפורמות.
למקרה שלא ידעתם, פייסבוק ואינסטגרם נמצאות בבעלות אותה חברת אם, שעכשיו נקראת Meta. כמפרסם, זה מעולה לכם כי זה הופך את הפרסום בשתי הפלטפורמות לסופר קל. כלומר, אם ברצונכם להפעיל גם מודעת פייסבוק וגם מודעת אינסטגרם, תוכלו להציג את המודעה שלך בשתי הפלטפורמות בכמה לחיצות נוספות בלבד (ראו להלן)… או אפילו לבחור שפייסובק, סליחה מטא, תחליט בשבילכם. ובכמה שינויים קלים תוכלו גם לשלוט באיך המודעה שלכם תראה בכל פלטפורמה (עוד על זה בהמשך).

בואו נבין מדוע "שניהם" היא התשובה לאיזו משתי הפלטפורמות טובה יותר לעסק שלכם…
לא משנה אם רק התחלתם לפרסם במדיה חברתית או שאתם כבר מפרסמים פעילים תקופה ארוכה, עדיין חשוב לבדוק כל הצעה או מסר חדש בשתי הפלטפורמות.
כאשר אתם בודקים את שניהם, בכל פעם שאתם משיקים מסע פרסום אחר, תראו שהתוצאות שאתם מקבלים לכל פלטפורמה ישתנו ומושפעות מגורמים רבים ושונים:
- שעה ויום בשבוע
- למי המודעה שלך מוצגת לראשונה (גם אם אתה ממקד לאותו קהל)
- עונה בשנה
- תַחֲרוּת
- הוצאות פרסום
הרשימה הזו חלקית בלבד, ויש אינסוף גורמים נוספים שאנחנו כבני אדם אפילו לא מודעים אליהם. מי כן מודע אליהם ובודק אותם? "האלגוריתם" של מטא/פייסבוק. מדובר בעצם בתוכנת מחשב מסובכת ומשוכללת שלוקחת הכל בחשבון כולל גורמים לא ידועים ובלתי ניתנים לשליטה ולכן צריך לתת לה לעשות את העבודה.
אם פלטפורמה אחת הייתה טובה יותר מהשנייה באופן גורף, כולם היו משתמשים בה!
ואם שמעת ש"הקהל שלך" נמצא יותר בפייסבוק או נמצא יותר באינסטגרם… אז כדי שתפטר מהמחשבה הזו.
לפי statista.com, לפייסבוק יש בערך 2.93 מיליארד משתמשים פעילים בחודש נכון לרבעון השני של 2022" ו"היא הרשת החברתית המקוונת הנפוצה ביותר ברחבי העולם.
לאינסטגרם, לעומת זאת, יש בערך מיליארד משתמשים פעילים בחודש.
אז זה די ברור שחבל מראש לוותר על אחת מהשתיים.
אבל לא משנה מי הקהל שלכם, אתם בוחרים את אפשרויות המיקוד במנהל המודעות באותה דרך עבור שתי הפלטפורמות, תוך שימוש באותם נתונים בדיוק לגבי המשתמשים, וכמו שכולם כבר יודעים מטא יודעת עלינו הרבה מאוד והיא משתמשת במידע זה בצורה זו או אחרת כאשר אתם מפרסמים בפייסבוק או באינסטגרם, או בשניהם כמובן.

אז נכון שייתכן שהקהל שלכם פעיל יותר באחת מהפלטפורמות, אבל הם בהחלט נמצאים בשתיהן וזה לא אמור להיות הגורם המכריע לגבי היכן לפרסם את המודעות שלכם, במיוחד אם יש לכם תקציב מודעות קטן יותר.
מה שבעל עסק חכם יעשה זה לבדוק את המודעה שלו גם בפייסבוק וגם באינסטגרם, לסקור את התוצאות, ואם פלטפורמה אחת עולה בהרבה על השנייה, אז אפשר להעביר את כל או רוב התקציב לאותה פלטפורמה.
במילים אחרות, השימוש בנתונים שאתם אוספים היא הסיבה לכך שהתשובה לשאלה איפה עדיף לפרסם היא: "זה תלוי".
אז לסיכום ביניים: בדקו את שתי הפלטפורמות ובהתאם לתוצאות החליטו האם אחת עדיפה על השנייה לפרסום הספציפי שלכם.
אבל רגע, זה לא כזה פשוט!
למודעות פייסבוק ומודעות אינסטגרם יש מספר אפשרויות "מיקום"! ראית חלק מהן בגיף למעלה, אבל יש אפילו יותר.
טיפ של מומחה: אם רק התחלתם לפרסם, פשוט התמקדו בעדכונים וסטוריז בנייד. לאחר שתתחילו לראות תוצאות, תוכלו לבדוק מיקומי מודעות אחרים.
ועכשיו נעבור להבדלים העיקריים שצריך להיות מודעים אליהם בעת הפעלת מודעה בפייסבוק לעומת אינסטגרם (יש עוד הבדלים אבל אלה העיקריים):
1. אורך הסרטון
מטא תמיד משנה את הכללים לגבי משך הזמן של מודעת וידאו לכל פלטפורמה ומיקום. החברה ממליצה על סרטונים קצרים יותר שיהיו מתחת ל-30 שניות. עם זאת, קחו את ההמלצה הזאת בערבון מוגבל.
סרטונים ארוכים יותר עדיין יכולים להיות מאוד טובים אם יש להם הוק טוב (השניות הראשונות שמושכות את הצופה שלך), והוא גם סרטון מועיל, משעשע, או אפילו גם וגם. עם זאת, אני ממליץ לקצר, ובמידת האפשר לא לעשות סרטון של יותר מ-2 דקות כדי שתוכלו להפעיל את הסרטון שלכם בשתי הפלטפורמות ללא בעיות.
2. מידות מודעות וידאו ותמונה
גם כאן, המידות תלויות לא רק בפלטפורמה, אלא גם במיקום המודעה שלכם. אפשר למצוא בקלות את כל הגדלים המומלצים לכל מיקום (הם מוצגים גם בזמן שאתם מעלים את המודעות שלכם). אבל אם אתם לא רוצים להתעסק בגדלים שונים עבור מיקומים שונים, היחס האוניברסלי והאופטימלי ביותר עבור התוכן שלכם יהיה יחס של 1:1 או 4:5 עם רזולוציה של לפחות 1080 x 1080 פיקסלים.

3. אורך טקסט
לחלק הכתוב של המודעה יש מגבלות באינסטגרם – כאשר המקסימום הוא 2200 תווים והמקסימום ה"מומלץ" הוא 125 תווים בלבד.
יש כאלה שאומרים שעדיף להציג במודעות באינסטגרם טקסט קצר יותר. ולמרות שבאינסטגרם קצר יותר עדיף הרבה פעמים, זה לא תמיד נכון ולכן, אל תפחדו להגיע למקסימום של 2200 תווים אם יש לכם קופי ממש טוב. בהתבסס על הנתונים שראיתי מפרסום במאות אלפי שקלים, טקסט קצר וארוך יכולים להשיג ביצועים טובים באותה מידה, במיוחד בפייסבוק. הגורם החשוב ביותר לביצועי הטקסט שלכם הוא עד כמה הכתיבה באמת משכנעת ומוכרת.
טיפ של מומחה: הוסיפו רווח נוסף בין המשפטים. השתמשו בנקודות כדי לגרום לטקסט להיות קל יותר לעיכול, הוסיפו אימוג'י כשזה מתאים ותגרמו לטקסט להישמע כאילו שאתם מדברים עם חבר.
4. מיקום טקסט
בפיד החדשות של פייסבוק, הטקסט הראשי נמצא מעל הכפתור והסרטון/תמונה. בניוז פיד של אינסטגרם זה מתחת לכפתור ולתמונה/סרטון. ובאינסטגרם סטוריז, זה מתחת לסרטון אבל מעל הכפתור. אז אם אתם מכוונים מישהו לאן ללחוץ, וודאו שאתם מנווט אותו לכיוון הנכון על ידי כתיבת "לחץ על הלחצן למעלה" או "לחץ על הלחצן 'למידע נוסף' מתחת לסרטון" בהתבסס על מיקום המודעה שלכם.

חשוב לציין שסטוריז ורילס (Reels) שונים ממודעות ניוז פיד וניתן להפעיל אותן ללא טקסט בכלל.
יש עוד הרבה הבדלים בין כל מיקומי המודעות, אבל אז המאמר הזה היה הרבה יותר ארוך ומבלבל, ולכן כדאי שתדעו את ההבדלים האלה בין כמה מהמיקומים היותר פופולריים בשתי הפלטפורמות.
אז זהו, אני מקווה שזה עזר לכם להבין את ההבדלים העיקריים, את החשיבות של בדיקת המודעות שלכם במיקומים שונים, והכי חשוב, לא להגביל את עצמכם רק למודעות פייסבוק או אינסטגרם!
רוצים קידום מקצועי לעסק שלכם כדי שתוכלו להתרכז בצמיחת העסק שלכם?
השאירו פרטים להצעת מחיר לקידום מקצועי בפייסבוק, אינסטגרם או גוגל >>>
רוצים שאעזור לכם לקדם את העסק שלכם בפייסבוק, אינסטגרם או גוגל?
השאירו פרטים ואחזור אליכם