האם מהירות אתר חשובה לקידום האתר
+ 4 כלים חינמיים לבדיקת מהירות ו- 9 מקומות לשיפור
אם האתר של העסק שלך הוא חלון הראווה שלו אז מהירות האתר היא הרושם הראשוני וגורם מכריע בהצלחה של האתר ושלך. חשוב להבין שאין הזדמנות שנייה בכל הנוגע לחוויית משתמש. מהירות נמוכה של אתר היא אחד הדברים המתסכלים ביותר. אנשים פשוט לא יחכו שהאתר יעלה ויחפשו את המתחרים שלכם.
אתר שעולה מהר לעומת זאת מביא ללקוחות חוזרים רבים, אחוזי יציאה נמוכים מדף הכניסה, המרות גבוהות יותר, מעורבות, דירוג גבוה יותר בחיפוש אורגני וחווית משתמש טובה יותר. אתרים איטיים יעלו לך כסף ואפילו פגיעה במוניטין.
שיפור מהירות האתר ובעצם זמן הטעינה של העמוד תשפיע לטובה על השיווק והמכירות ע"י הגדלת התנועה לאתר, יותר מכירות או לידים חמים יותר שניתן להמיר ללקוחות.
במאמר זה, ניתן לך המלצות כיצד לשפר את ביצועי האתר שלך וזמן טעינת הדפים.
חשיבות שיפור מהירות האתר
המשמעות של זמן טעינת דף היא בעצם הזמן הדרוש לדף להופיע במסך של המשתמש.
בואו נסתכל כיצד אופטימיזציית מהירות האתר משפיעה על הגורמים החשובים להצלחת האתר:
- המרה
- נראות
- שימושיות
המרה
ההמרה היא בעצם מספר באחוזים שאומר כמה מתוך האנשים שנכנסו לאתר עשו את הפעולה שאתם כבעלי האתר רוצים.
אז ברור למה היא הגורם החשוב ביותר להצלחת העסק שלך מבחינת האתר.
המרה יכולה להיות לדוגמה, קניית מוצר באתר, הרשמה לניוזלטר כדי לקבל ממכם דיוור, הרשמה לסמינר מקוון, הורדת מדריך חינמי או השארת פרטים לחזרה (ליד).
ככל שהדף נטען מהר יותר, כך יהיו לו שיעורי המרה גבוהים יותר. לפי המחקר של Hubspot, עיכוב של שנייה אחת פירושה הפחתה של 7 אחוזים בהמרות! אז אם לדוגמא האתר מתעכב בעוד 3 שניות כל פעם שגולש מנסה להכנס זה יכול לעלות לכם ביותר מ- 20% ירידה במכירות באתר לדוגמא, או באנשים שישאירו פרטים כדי שתחזרו אליהם.
מיקום האתר בגוגל
כאשר מדברים על קידום אתרים אורגני (SEO) לא חושבים על זמן הטעינה של האתר אבל גוגל הודיע כבר לפני כמה שניםשמהירות האתר היא אחד הגורמים שהם לוקחים בחשבון בעת דירוג האתרים.
אתר איטי אומר בעצם חווית משתמש גרועה ולכן גוגל תראה אותו במקום נמוך יותר בתוצאות החיפוש. מאז סוף 2017, גוגל החל לדרג גם על סמך גרסאות מובייל של דפים, אפילו עבור חיפושים מהמחשב ולא רק מהסלולרי.
קלות השימוש
ככל שהאתר עולה מהר יותר ומגיב מהר יותר לבקשות המשתמשים יהיו לו יותר לקוחות מרוצים ונאמנים.
המשוואה היא פשוטה:
אתר שמתפקד טוב יותר = משתמשים מרוצים יותר.
בקיצור, אתר מהיר יותר אומר חווית משתמש טובה יותר שהיא הדרך לבניית בסיס לקוחות גדול ומותג חזק.
דרכים לבדוק את מהירות האתר שלך
לפני שתתחיל באופטימיזציה של מהירות האתר שלך, צריך למצוא את זמן הטעינה הנוכחי ולמצוא מה מאט את האתר.
לאחר מכן צריך להגדיר את המהירות טעינה הרצויה. ההמלצה הנוכחית לזמן טעינת דפים באתר אי-קומרס למשל היא 2 שניות ומטה, וזה אגב זמן הטעינה המומלץ לגבי כל אתר של עסק.
לפי מחקר שבוצע ע"י ג'אוף קניון אתר שעולה אחרי 2.9 שניות מהיר יותר מ-50% מהאתרים הקיימים, ואתר שעולה אחרי 1.7 שניות מהיר יותר מ- 75% מהאתרים הקיימים!
לכן, אם תבצעו אופטימיזציה של מהירות האתר שלכם לרמה מקובלת, תקבל יתרון דירוג משמעותי על פני המתחרים מה שאומר סיכוי טוב יותר להופיע במקום טוב יותר בגוגל מהם בצורה אורגנית (בלי לשלם).
ישנם מספר כלים להערכת ביצועים ומהירות האתר ששווה לנסות:
• Google Pagespeed Insights : כלי חינמי מגוגל המריץ בדיקת ביצועים באתר שלך (או כל אתר אחר, כך שתוכל לבדוק שם גם את המתחרים שלך) ומספק המלצות כיצד להגביר ביצועים. יש בדיקה גם לגבי טלפון נייד וגם לגבי מחשב.
• Pingdom : עוד כלי מצוין לבדיקת מהירות אתרים עם מספר תכונות שימושיות. הוא עוקב אחר היסטוריית הביצועים של האתר שלך, נותן המלצות מבוססות נתונים כיצד לשפר את מהירות האתר ומפיק דוחות קלים להבנה. Pingdom מספקת גם אפליקציות לבדיקת מהירות אתרים עבור אנדרואיד ו-iOS. יש לו תוכניות ניטור בתשלום ובחינם.
• YSlow: חוץ מבדיקת מהירות , היא מספקת המלצות כיצד לשפר את ביצועי העמוד, מייצרת סטטיסטיקות ומסכמת את כל המרכיבים שמשפיעים על מהירות הטעינה.
GTmetrix: נותן בדיקת מהירות ודירוג אתר לפי מבנה ומהירות. בנוסף נותן עוד רשימת מדדים שימושית והמלצות מעשיות לגבי מה ואיך צריך לשפר.
איך אפשר לשפר את מהירות האתר?
שיפור מהירות האתר לא חייבת להיות קשה ומורכבת.
אם יש לכם למשל אתר שבנוי על וורדפרס אז יש מגוון תוספים חינמיים או בתשלום חודשי קטן שיעזרו לכם להאיץ את המהירות.
אם האתר שלכם בנוי ללא מערכת CMS כלשהיא (מערכת ניהול תוכן כמו וורדפרס או שופיפיי למשל) אז סביר להניח שתצטרכו עזרה של מתכנת.
בכל מקרה יש הרבה דרכים לגרום לאתר שלך לעבוד מהר יותר וכאן נעבור על כמה דברים שיכולים לעזור, הכל בהתאם לבדיקת מהירות וניתוח הגורמים לאיטיות של האתר שלכם:
1. רשת להפצת תוכן (CDN – Content Delivery Network)
מדובר בקבוצה של שרתי אינטרנט הנמצאים על פני מיקומים גיאוגרפיים שונים המספקים תוכן אינטרנט למשתמשי קצה בהתייחס למיקומם.
ככה שאם יש מישהו גולש מצרפת אז שרת שיושב בצרפת יראה לו את האתר שלכם, ואם מישהו גולש מישראל אז שרת מקומי יראה לו את האתר, וכך האתר יעלה מהר יותר לכל משתמש.
2. העבר את האתר שלך לאחסון טוב יותר
ישנם שלושה סוגי אחסון אפשריים:
- אחסון משותף
- אחסון בשרתים פרטיים וירטואליים (VPS).
- אחסון בשרת ייעודי
סוג האחסון הפופולרי ביותר שנמצא בשימוש בכל העולם הוא אחסון משותף. זו הדרך הזולה ביותר לאחסן את האתר שלך באינטרנט תוך זמן קצר ובתשלום נמוך.
חיוני לבחור חברה טובה ואמינה כדי להבטיח אופטימיזציה טובה יותר. עם אחסון משותף, אתה חולק מעבד, שטח דיסק וזיכרון RAM עם אתרים אחרים שגם משתמשים בשרת זה. זו הסיבה העיקרית לכך שהאחסון המשותף אינו מהיר כמו VPS או שרת ייעודי.
שרתים פרטיים וירטואליים ושרתים ייעודיים הם הרבה יותר מהירים אך מן הסתם יקרים יותר.
שרת פרטי וירטואלי (VPS) משתמש במספר שרתים להפצת תוכן. בשרת VPS אתה משתף את השרת עם המשתמשים האחרים שלו ויש לך חלק משלך בשרת הווירטואלי שבו התצורות שלך לא משפיעות על לקוחות אחרים. אם לאתר שלך יש את התנועה הממוצעת או שיש לך אתר מסחר אלקטרוני עם עליות תנועה בתקופות מסוימות, VPS יהיה הפתרון האופטימלי עבורך.
אפשרות האירוח היקרה ביותר היא להשתמש בשרת ייעודי שיכול להיות שרת פיזי משלך. במקרה זה, אתה משלם שכר שרת ושוכר מנהל מערכת שיתחזק אותו.
3. בצע אופטימיזציה של גודל התמונות באתר שלך
תמונות המושכות את העין עוזרות, ובמקרה של אתרי מסחר אלקטרוני, תמונות הן החלק החיוני. הרבה תמונות וגרפיקה בדפי המוצר משפרים את המעורבות. הצד השלילי של השימוש בתמונה הוא שבדרך כלל מדובר בקבצים גדולים שמאטים את האתר.
הדרך הטובה ביותר להקטין את גודל התמונה מבלי לפגוע באיכות שלה היא לדחוס תמונות באמצעות כלים כגון ImageOptim, JPEGmini או Kraken. ההליך עשוי לקחת קצת זמן אבל זה שווה את זה.
4. צמצמו את מספר התוספים
תוספים הם מרכיבים נפוצים בכל אתר אינטרנט. אם יש לכם אתר וורדפרס או שופיפיי למשל אז סביר להניח שיש לכם כמה תוספים לפחות.
התוספים יכולים להיות מאוד שימושיים והאמת שהרבה פעמים קשה להסתדר בלעדיהם, אך ככל שיותקנו יותר תוספים, כך נדרשים יותר משאבים להפעלתם.
כתוצאה מכך, האתר עובד לאט יותר וגם בעיות אבטחה יכולות להופיע כתוצאה מתוספים שלא מעדכנים אותם.
הרבה פעמים ככל שחולף הזמן, מספר התוספים גדל, וחלק מהם לא יהיו בשימוש יותר.
לכן מומלץ לבדוק את כל התוספים שהתקנתם, לעדכן באופן קבוע את אלה שאתם משתמשים בהם ולמחוק את המיותרים.
לאחר מכן, הפעילו את מבחני הביצועים באתר כדי לגלות אילו תוספים מאטים אותו.
חפשו אלטרנטיבות מהירות יותר לתוספים שממש מאטים את האתר.
5. צמצמו את מספר קובצי JavaScript ו-CSS
אם האתר שלך מכיל הרבה קובצי JavaScript ו-CSS, זה מוביל למספר רב של בקשות HTTP כאשר המבקרים באתר שלך רוצים לגשת לקבצים מסוימים.
בקשות אלו מטופלות בנפרד על ידי הדפדפן של המבקר ומאטות את עבודת האתר.
אם תפחית את מספר קובצי JavaScript ו-CSS, זה ללא ספק יזרז את האתר שלך.
אם יש לכם אתר וורדפרס אז יש תוספים חינמיים שיעשו את העבודה בשבילכם.
6. השתמשו בזכרון מטמון באתר
במקרה שיש הרבה משתמשים שניגשים לדף בו זמנית השרתים עובדים לאט וזקוקים ליותר זמן כדי להעביר את דף האינטרנט לכל משתמש.
מטמון הוא תהליך של אחסון הגרסה הנוכחית של האתר שלך באחסון והצגת גרסה זו עד לעדכון האתר שלך. משמעות הדבר היא שדף האינטרנט אינו מעובד שוב ושוב עבור כל משתמש. דף האינטרנט המאוחסן במטמון אינו צריך לשלוח בקשות למסד נתונים בכל פעם.
הגישות לאחסון במטמון של אתרים תלויות בפלטפורמה שבה האתר שלך פותח. עבור וורדפרס למשל, אפשר להשתמש בתוספים הבאים: W3 Total Cache או W3 Super Cache.
אם אתה משתמש ב-VPS או בשרת ייעודי, תוכל גם להגדיר מטמון תחת ההגדרות הכלליות שלך. במקרה של שרת משותף, מטמון האתר אינו זמין בדרך כלל.
7. אופטימיזציה של מסדי נתונים ב-CMS
אופטימיזציה של מסדי נתונים היא הדרך היעילה להגביר ביצועים. אם אתה משתמש במערכת ניהול תוכן (CMS) עמוסה בתוספים מורכבים, גודל מסד הנתונים גדל והאתר שלך עובד לאט יותר.
המערכת של וורדפרס למשל מאחסנת הערות, פוסטים בבלוג ומידע אחר שתופס הרבה אחסון נתונים. כל CMS דורש אמצעי אופטימיזציה משלו ויש לו גם מספר תוספים ספציפיים. עבור וורדפרס, למשל, אפשר להשתמש ב- WP-Optimize.
8. צמצמו את השימוש בפונטים באינטרנט
גופני אינטרנט הפכו פופולריים מאוד בעיצוב אתרים. למרבה הצער, לשימוש בגופני אינטרנט יש השפעה שלילית על מהירות עיבוד הדפים. פונטים מוסיפים בקשות HTTP נוספות למשאבים חיצוניים.
האמצעים הבאים יעזרו לך להפחית את גודל תעבורת גופני האינטרנט:
• השתמש בפורמטים מודרניים WOFF2 עבור דפדפנים מודרניים;
• לכלול רק את ערכות התווים שנמצאות בשימוש באתר;
• בחרו רק את הסגנונות הדרושים, אז אם יש לפונט 8 סוגים (דק, עבה, מודגש בדרגות שונות ועוד) בחרו רק את מה שמשמש אתכם באתר.
9. צמצמו הפניות מחדש (Redirects)
הפניות מחדש באתר יוצרות בקשות HTTP נוספות שמשפיעות לרעה על הביצועים.
זה אומר שגולש מגיע לדף מסויים באתר והדף הזה מעביר אותו לדף אחר.
אנו ממליצים לצמצם אותם למינימום או להעלים אותם לחלוטין. ראשית, עליך לזהות את כל ההפניות מחדש בדף שלך על ידי הפעלת סריקת אתר. אפשר להשתמש בשירות כמו Screaming Frog כדי לזהות במהירות הפניות מחדש. לאחר מכן צריך לבדוק אם הם משרתים מטרה הכרחית ולהשאיר רק את הקריטיים.
לסיכום
נכון להיום, משתמש טיפוסי מצפה שדפי אינטרנט ייטענו בפחות מאשר 3 שניות ואפילו 2 שניות.
אם האתר שלך איטי יותר, אתה מאבד הרבה תנועה לאתר וכתוצאה מכך, הכנסות ולקוחות פוטנציאלים.
עברתי כאן על חלק מהדרכים לשפר את מהירות האתר. התחילו במה שהכי מאט את האתר שלכם, כי שם ההשקעה שלכם הכי תשתלם מבחינת שיפור מהירות האתר.
עשו זאת בשלושה שלבים:
1. בדוק והעריך את גורמי המפתח להצלחת האתר, בהתחשב בהמרה, נראות ושימושיות.
2. בדוק את מהירות האתר הנוכחית שלך והתרכז בדפים והתכונות שצריכים את מירב תשומת הלב בהתייחס לשלושת הגורמים הללו.
3. התחילו את האופטימיזציה והתמקדו בדפים שהכי חשובים להמרות שלך.
רוצים שאעזור לכם לקדם את העסק שלכם בפייסבוק, אינסטגרם או גוגל?
השאירו פרטים ואחזור אליכם