10 טיפים לשיווק במייל לעסקים קטנים
קמפיינים שיווקיים בדוא"ל הם חסרי תועלת אם הם מבוצעים בצורה גרועה וללא גישה אסטרטגית. אתה יכול להשיג את יעדי הקמפיין ואת מדדי ה-KPI (הדברים החשובים שלפיהם מודדים את ההצלחה בעסק) שלך על ידי שילוב הטיפים והטריקים הבאים עבור העסק הקטן שלך.
1. אפשרויות רישום קלות לרשימת תפוצה שלך
כעסק קטן שרוצה להרחיב ולהגדיל את הפעילות העסקית, חשוב להגדיל את רשימת התפוצה שלך, רשימת המיילים של אנשים שמתעניינים במה שאתה מוכר. השלב הראשון הוא להקל על הלקוחות שלך להירשם לרשימת הדוא"ל שלך. אל תסבך את התהליך בכך שתבקש יותר מדי מידע מיותר או טפסי הרשמה ארוכים. כל מה שאתה צריך זה שם וכתובת דוא"ל חוקית עם אפשרות הרשמה בלחיצה אחת.
מאוחר יותר כאשר הם ילמדו להכיר אותך דרך המיילים שתשלח להם, הרציניים שבהם יהפכו ללקוחות ויספקו לכם את כל הפרטים החשובים (כולל כרטיס האשראי שלהם לביצוע הזמנות).
2. הציעו תמריצים והצעות מיוחדות לנרשמים
תן למנויים וללקוחות תמריצים כשהם מצטרפים לרשימת התפוצה שלך. הם צריכים לדעת איזו תועלת הם יקבלו, איזה ערך אתה מספק, אילו הנחות, הצעות ומבצעים תציע להם. תימרוץ עם הטבות מעודד אנשים להרשם ועוזר לעסקים קטנים להרחיב את קהל הלקוחות שלהם.
3. כנות היא המדיניות הטובה ביותר
היו כנים עם המנויים שלכם ותגידו להם בדיוק למה הם צריכים לצפות מכם. אל תשלחו להם הצעות או דברים שהם לא נרשמו אליו.
אמרו להם איזה סוג של תוכן, מסר ומידע הם יקבלו ממך ובאיזו תדירות. היו ברורים מאוד לגבי לוח הזמנים שלכם והשתדלו לא להבטיח הבטחות שווא.
הבטחת שווא היא הדבר המזיק ביותר לעסק שלכם.
4. התאימו אישית את המיילים שלכם
הקדישו זמן להתאמה אישית של הודעות האימייל שלכם במקום לפוצץ אותם בהודעות כלליות.
מספיקה ברכה פשוטה עם שם כדי למשוך את המנוי שלך (אפשר לעשות את התהליך באופן אוטומטי).
ברגע שמישהו קורא את שמו באימייל, הוא מרגיש קשר מיידי עם השולח. שיעור המעורבות עומד ביחס ישר להתאמה אישית.
5. עשו את המיילים קלים לקריאה והוסיפו תגיות alt לתמונות
המנויים לא יקראו כל מילה באימיילים שתשלחו להם. הם ירפרפו על עיקרי הדברים, ולכן צריך להוסיף טקסט קל ותמונות משעשעות שמושכות תשומת לב בהצצה ראשונה.
עצבו את התוכן שלכם, פשטו אותו, השקיעו בכותרות והוסיפו תגיות חלופיות לתמונות (alt). השתמש בפסקאות קטנות, ברווחים ובכותרות כדי שהמייל לא יראה עמוס וקשה לקריאה.
6. אל תגזימו בכמות המיילים
לעתים קרובות חברות חושבות ששליחת יותר מיילים מגדילה את שיעורי הפתיחה. זה לא בהכרח נכון.
תזמנו את המיילים שלכם לפי מה שהבטחתם. אם הבטחתם מייל אחת לחודש, אז אל תגזימו מכיוון שזה יפגע באמינותכם.
בנוסף, תנו ללקוחות שלכם את האפשרות לשנות את העדפותיהם, כך שגם אם הם הסכימו למייל כל יומיים, תנו להם את האפשרות לשנות את זה לפעם בשבוע או אפילו פחות.
אל תשלחו דואר זבל! ככה רק תאבדו את המנויים ואת האמינות שלכם.
7. שורת נושא קליטה ומושכת להקלקה
הרושם הראשוני הוא גם האחרון. זה נכון לכל עסק וחשוב באסטרטגיית שיווק בדוא"ל לעסקים קטנים.
שורת הנושא שהמנוי רואה במיילים שלו היא מה שתקבע אם הקורא יפתח את האימייל שלך או לא.
ולכן חשוב שהמייל שלך יכלול שורת נושא שמעוררת סקרנות ודחיפות. זה צריך להיות רלוונטי לדרישות, לתחומי העניין והעדפות של הלקוח שלך.
זה צריך להיות בעל אלמנטים של ערך ורגש, כך שהמנויים מרגישים צורך ללחוץ עליו ולקרוא את הטקסט.
8. מיילים רספונסיביים לנייד
קמפיינים שיווקיים מייצרים המרות ומגדילים את המכירות, ורבות מהמכירות שלכם יהיו מאנשים שפתחו מיילים שלכם בנייד. ולכן חשוב, הרבה יותר מהמחשב השולחני, לבצע אופטימיזציה לנייד של הודעות הדוא"ל שלכם עבור נראות וטווח הגעה טובים יותר. אופטימיזציה לנייד משפרת את חווית המשתמש הכוללת ומגדילה את המכירות.
השתמשו בעיצובים רספונסיביים כדי להגדיל את הפניות. יותר מ-60% מהאנשים משתמשים בניידים כדי לצפות באימיילים, אז אל תתנו ללידים ולהמרות הללו לרדת לטמיון בגלל מיילים שלא נראים טוב בנייד.
לפני שתוציאו את הגרסה הסופית של כל מייל שאתם שולחים, בדקו אותו מול כמה סלולרים פופולריים כדי לוודא שהם נראים טוב וברור בכולם.
9. התמקדו בתחרות
חשוב להכיר את המתחרים. קשה מאוד להצליח בלי לדעת איזו חווית משתמש נותנים המתחרים שלכם.
הירשם לרשימת הדוא"ל של המתחרים שלכם כדי לקבל את העדכונים החודשיים או השבועיים שלהם. קבלו מושג על הטון, הפורמט, העיצוב ומה הם מציעים ללקוחות שלהם.
אל תעתיקו את העיצוב והתוכן שלהם, במקום זאת, קחו השראה ורעיונות כדי להבטיח שהתוכן שלכם וההצעות שלכם יהיו צעד אחד לפניהם. זהו מהלך אסטרטגי חשוב וקריטי שאסור לדלג עליו.
10. אפשרות לביטול המנוי לקבלת המיילים
הטעות הגדולה ביותר שכל אחד יכול לעשות עם העסק שלו היא לא להרפות מהלקוחות שלו. זה מהלך טוב לנסות לשמור אותם אך לעולם אל תסתירו את כפתור ביטול המנוי (הסרה / unsubscribe) מחשש לאבד מנויים לרשימת התפוצה שלכם.
עדיף לתת להם את האפשרות לבטל את המנוי בקלות מאשר לחסום אתכם או לסמן אתכם כדואר זבל.
ולכן תמיד הציגו את האפשרות לביטול הרישום במקום בולט ובצורה קלה ללחיצה (לא בפונט קטן מדי). מי שרוצה לעזוב יעזוב.
עשיית אפשרות ההסרה קשה למנויים רק מגבירה את הזלזול והעצבנות שלהם כלפי העסק שלכם.
לסיכום
כמובן ששיווק במייל לעסקים קטנים היא תורה בפני עצמה שמי ששולט בה יהיה כמה צעדים לפני המתחרים, ויישום 10 טיפים אלה הם צעד חשוב בדרך להצלחה.
רוצים שאעזור לכם לקדם את העסק שלכם בפייסבוק, אינסטגרם או גוגל?
השאירו פרטים ואחזור אליכם