מה זה URL של אתר? מהם שלושת החלקים החשובים בו ומה התפקיד שלהם?
אם אתם מתעניינים בבניית אתר, שיווק באינטרנט או אפילו אם סתם ביקשו ממכם לשלוח קישור אז בטח שמעתם את הביטוי "כתובת אתר" או URL. אבל מה זה אומר בעצם. כמו הרבה דברים בחיים גם לכתבות האתר יש שלושה חלקים חשובים, בואו נלמד עליהם ואיך הם קשורים לכתובת האתר.
מה זה URL של אתר אינטרנט?
כתובת URL היא ראשי התיבות של Uniform Resource Locator, שהיא בעצם כתובת אתר או המיקום של אתר, דף או קובץ ספציפי באינטרנט. כל כתובת אתר מורכבת ממספר חלקים, ולאופן שבו הכתובת של האתר שלך בנויה תהיה השפעה על אבטחת האתר שלך ואופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO).
לדוגמה, אם תזין https://aronmarketing.co.il/url-3-important-parts בדפדפן האינטרנט שלך, דפדפן האינטרנט שלך יעביר אותך לפוסט הזה. אבל אם רק תזין https://aronmarketing.co.il תועבר לדף הבית של aronmarketing.
רוב האנשים לא חושבים הרבה על כתובות אתרים, מעבר לשינון של אלו המובילות לאתרים המועדפים עליהם. עם זאת, אם אתם מנהלים אתר משלכם או מתכננים לבנות אחד, מומלץ להבין מהי כתובת URL וללמוד קצת יותר על איך כתובות אתרים פועלות באמת.
בואו נסתכל מקרוב יותר מה כלול בכתובת אתר בסיסית.
הערה; במקרה שכבר יש לכם אתר ואתם רוצים לקדם אותו. אתם מוזמנים להשאיר לי פרטים לראות איך אני יכול לעזור לכם בכך, האתר הכי טוב בעולם לא שווה הרבה אם אף אחד לא רואה אותו.
המדריך שלכם להבנת כתובת האתר (שלושת המרכיבים החשובים)
בסעיפים הבאים, נבחן את שלושת החלקים החשובים ביותר של כתובת האתר (URL) עבור משתמשים רגילים. לאחר שתקראו את שלושת הסעיפים תבינו בדיוק מהי כתובת אתר ואיך היא משפיע על האתר שלכם מכל הבחינות.
רוצים שאעזור לכם לקדם את העסק שלכם בפייסבוק, אינסטגרם או גוגל?
השאירו פרטים ואחזור אליכם
יצירת קשר
1. הפרוטוקול
התסכלו על הכתובת הבאה:

החלק הראשון שאולי אף פעם לא התייחסתם אליו הוא החלק הראשון. מה שרואים שם זה //:http או //:https בתחילתה של כל כתובת אתר. החלק הזה שנקרא הפרוטוקול חשוב הרבה יותר ממה שחלקנו חושבים.
הפרוטוקול אומר לדפדפן שלך כיצד לתקשר עם שרת של אתר אינטרנט, על מנת לשלוח ולאחזר מידע. במילים אחרות, זה מה שמאפשר לכתובת URL לעבוד מלכתחילה.
באופן מסורתי, רוב האתרים השתמשו בפרוטוקול Hypertext Transfer) HTTP), ועדיין תראו גרסה זו ברחבי האינטרנט.
עם זאת, בשנים האחרונות חל מהלך לקראת אימוץ נרחב של Hypertext Transfer Protocol Secure HTTPS)).
הפרוטוקול הזה עושה בעצם את אותו הדבר כמו HTTP, אבל בצורה בטוחה הרבה יותר שמצפינה את הנתונים הנשלחים הלוך ושוב בין הדפדפן לשרת. זו הסיבה שרוב הדפדפנים נותנים לו מנעול אבטחה:

אם אתם משתמשים בוורדפרס למשל, די פשוט לוודא שהאתר שלכם יפעל על HTTPS, וזאת באמצעות תעודה ותוספים חינמיים שקיימים בוורדפרס (על כך בפעם אחרת).
2. שם הדומיין
בואו נסתכל שוב על הכתובות המלאה:

החלק הבא הוא האלמנט המזוהה ביותר של כתובת אינטרנט – 'שם הדומיין'. במקרה זה, זה aronmarketing.co.il . שם דומיין הוא מזהה לאתר ספציפי, שבדרך כלל יביא אותך ישר לדף הבית אם לא יתווסף דבר אחר לסוף שלו.
כמובן, שם מתחם מורכב למעשה משני חלקים קטנים יותר. יש את השם של האתר המדובר, ולאחר מכן את הדומיין העליון (TLD). המונח האחרון מתייחס לסיומת co.il .com, .org, .net (בין היתר) בסוף שם הדומיין.
כאשר מקימים אתר חדש, כדאי להקדיש זמן לבחון היטב את שם הדומיין שבו תשתמשו. זה צריך להיות ייחודי ומושך תשומת לב, אך יחד עם זאת ברור וקל לזכור. אם אתם צריכים עזרה במציאת שם דומיין חזק לאתר שלכם, אתם יכול להשתמש במחולל שם דומיין חינמיים שקיימים ברשת כדי לקבל רעיונות ולראות מה זמין.
אחד מהם הוא למשל Lean Domain Search שהבעלים שלו עומד בין השאר מאחורי וורדפרס.
הבחירה שלכם ב-TLD חשובה גם כן. עבור אתרים רבים, היצמדות ל-.com היא האפשרות הטובה ביותר. זהו ה-TLD שמשתמשי האינטרנט הכי מכירים ולרוב מצפים לו, מה שאומר שיהיה להם הכי קל לזכור אותו. עם זאת, אתה יכול גם להפיק תועלת מבחירת TLD שמתאים יותר לנישה או לתחום שלך. למעשה ישנן מאות אפשרויות TLD (רבות מהן ספציפיות לאזור או לתעשייה), כך שיש הרבה בחירה אם אתה רוצה לצאת מעבר ל-.com פשוט.
לאתרים ישראלים שפונים לקהל המקומי רצוי לבחור סיומת co.il

3. "הנתיב" path של הכתובת
אם רוצים לבקר בעמוד הראשי של האתר שלנו, כל מה שצריך זה הפרוטוקול ושם הדומיין: https://aronmarketing.co.il. אבל לכל דף או קובץ בודדים באתר יש גם כתובת URL משלו. כך זה נראה: https://aronmarketing.co.il/url-3-important-parts/
החלק שאחרי ה-TLD מכונה 'נתיב'. הסיבה לכך היא שהוא מפנה את הדפדפן לעמוד מסוים באתר. במקרה זה, זה מוביל תחילה לבלוג שלנו, ואז לפוסט מסוים: "מה זה URL של אתר? מהם שלושת החלקים החשובים בו ומה התפקיד שלהם?", למשל כמו במקרה של העמוד שאתם קוראים כרגע.
לבחירות שתבחרו כאן תהיה השפעה על האופן שבו התוכן שלך נראה למבקרים פוטנציאליים, ועל ה-SEO הכולל של האתר שלך. כדאי לבחור נתיב קצר עם מילות המפתח החשובות של העמוד, כל זאת בלי לעשות אותו ארוך מדי.
לסיכום
כמו רוב הרכיבים באתר שלך, כתובות האתרים שלו מורכבות יותר ממה שהן נראות במבט ראשון. בשל כך, היכרות עם היסודות של מבנה כתובת האתר היא צעד חכם. רק כך תדעו לעשות את הבחירות הטובות ביותר עבור האתר שלכם.
למדנו שכתובת האתר, הנקראת גם URL, מורכבת משלושה חלקים עיקריים ומה התפקיד של כל אחד מהם:
- הפרוטוקול – HTTP או HTTPS.
- שם הדומיין שכולל את הסיומת (TLD) שמזהה את האתר שלנו.
- הנתיב (path) שמזהה את הכתובת של העמוד שבו אנחנו נמצאים באתר והחשיבות שלו ל- SEO.